Loading content ...

Ben Kuiken

Ben Kuiken

Nieuw Organiseren

Ben Kuiken is overtuigd van de creativiteit en vindingrijkheid van mensen. Als je mensen de ruimte geeft, gaan ze slimme oplossingen bedenken. Gewoon, omdat ze hun werk goed willen doen. Maar hoe organiseer je dat? Ben prikkelt, en laat je op een compleet andere manier naar je organisatie kijken.

Neem contact op

Neem vrijblijvend contact met ons op! Vul uw gegevens in en wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Ben Kuiken is filosoof, journalist en schrijver van diverse managementboeken, waaronder De laatste manager, Fuck de regels, De PRET-factor en Eerste Hulp bij Nieuw Organiseren. Hij is tevens initiatiefnemer van het platform nieuworganiseren.nu, dat de wereld een beetje mooier wil maken door voorbeelden te laten zien van hoe je de zorg, het onderwijs, bedrijven en de overheid anders kunt organiseren.

Ben laat je anders kijken naar je organisatie. Volgens hem is verandering van alle tijden en bestaat de organisatie eigenlijk niet. Er zijn mensen en die willen bepaalde dingen realiseren. Hoe organiseer je dat op een effectieve manier? Niet door heel veel regels en procedures op te stellen, maar wel door het met elkaar te hebben over wat je wil bereiken. De missie, bedoeling of why: daar begint het. Doe je dat goed, dan komt de winst vanzelf.

In zijn boek ‘de PRET-factor’ beschrijft Ben waarom plezier op het werk zo belangrijk is. PRET staat voor een Positieve werksfeer, Respect voor ieders bijdrage, Enthousiasme voor de bedoeling, en Teamspirit, samenwerken aan een gemeenschappelijk doel (maar dan ook echt samen). In ‘Eerste Hulp bij Nieuw Organiseren’ geeft Ben adviezen en tips hoe je op een andere manier kunt organiseren. Tips als: haal inspiratie van buiten, of: laat medewerkers hun nieuwe collega’s aannemen.

Ben heeft een kijkje mogen nemen in de keuken van verschillende vooruitstrevende organisaties, waaronder Semco, Buurtzorg, JAZO, Koekjesbakkerij Veldt, de gemeente Hollands Kroon en Kesselaar en Zn. Hij heeft geleerd dat geen enkele organisatie hetzelfde is, maar dat we veel van deze en andere voorbeelden kunnen leren. Hij deelt graag zijn lessen met je.

    •  (nieuw) Organiseren

    •  Het nieuwe werken

    •  Controle vs vertrouwen

    • Trends in werkmethodes

Lees hier over de ervaringen van andere klanten

Load more...

Gerelateerde sprekers