Bel ons op +31 (0)30 80 80 884

En krijg professioneel advies van onze deskundige consultants

Onze sprekers zijn ook beschikbaar voor online events en webinars. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Helpt mensen bij het opstarten van hun carrière in de fotografie

Sonja van Driel

Sonja van Driel

Fotografie en ondernemerschap

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Sonja van Driel

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Sonja

Lecture icon

Lezingen

Tarieven en beschikbaarheid
Spreker Sonja van Driel

Helpt mensen bij het opstarten van hun carrière in de fotografie

Fotografe en spreker Sonja van Driel geeft lezingen en trainingen over fotografie. Sinds 1994 is ze  fotojournalist voor dag- en weekbladen en later richtte ze zich  ook op  bedrijfsfotografie en journalistieke stijl trouwreportages in binnen- en buitenland. Ze geeft lezingen, workshops en trainingen in Nederland en op een workshop- en trainingslocatie in België.

Sonja van Driel geeft tips die er voor zorgen dat jouw foto geen toevalstreffer maar een voltreffer wordt. Als je je fototoestel optimaal benut levert dit verbluffend resultaat op. Na een lezing of workshopdag ben je in staat om in iedere denkbare situatie de flitser in te zetten. Een lezing van Sonja is zowel geschikt voor hobbyfotografen als beroepsfotografen. Sonja geeft lezingen en workshops over fotografie in het algemeen maar ook over een specifiek onderwerp als bijvoorbeeld trouwfotografie, portretfotografie, flitstechnieken of fotografie en ondernemerschap.

Sonja heeft lezingen verzorgd voor FotografenFederatie, De Fotovakschool, Shoot Amsterdam, Calumet, Photoville New York, Zoom Campus, School voor Fotografie, Fotoschool Statief, Fotolumni en BFN.

Bekijk de lezingen van Sonja van Driel
Lezing van spreker Sonja van Driel

Fotografie en ondernemerschap

Als freelance fotograaf heb je te maken met concurrentie. Niet denken in moeilijkheden maar kijken naar mogelijkheden, dat is waar spreker Sonja van Driel helder inzicht in geeft. Zij helpt beroepsfotografen bij het opbouwen van een naam in het fotografievak. Promotie van je werk is dan net zo belangrijk is als de kracht van je werk zelf.

Hoe laat je mensen jouw kracht zien? Wat vinden opdrachtgevers belangrijk? Klanten verwachten veel meer van een fotograaf dan alleen een goede foto. Hoe kun je er als beroepsfotograaf voor zorgen dat klanten voor jou kiezen? ‘Talent alleen is niet genoeg. Als je jezelf niet kenbaar kan maken, kom je nergens.’ is een quote uit het boek van spreker Sonja van Driel: ‘Opdrachtgevers in Beeld’. Een boek met waardevolle adviezen van opdrachtgevers zelf, Sonja nam dertien interviews af met verschillende type opdrachtgevers. Daarnaast schreef ze het boek ‘Ondernemer in beeld’ waarin blokkades worden opgeruimd en gaat ze in op hoe je om kan gaan met aspecten als klantenbinding. Ook geeft ze in het boek praktische informatie en laat ze zien hoe je jezelf het beste in beeld brengt.

Sonja deelt voorbeelden van zelfpromotie binnen de fotografie en vertelt over de motieven van opdrachtgevers om voor een bepaalde fotograaf te kiezen. Ze laat zien welke aanpak tot succesvolle resultaten leidt.

Lezingen van spreker Sonja van Driel

De lezingen van spreker Sonja van Driel gaan o.a. over

 • Fotografie en ondernemerschap
 • Flitsen met een rapportageflitser
 • Bruidsrapportages
 • Wat vinden opdrachtgevers belangrijk?
  Vrijblijvend informatie over Sonja van Driel

  Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  Of neem direct contact op:

  Bel: +31(0)308080884

  Sonja van Driel geeft lezingen over de volgende onderwerpen