Loading content ...

Corry Wolters

Corry Wolters

Positief opvoeden

Corry Wolters is afgestudeerd in de pedagogiek. Na haar studie aan de RUG specialiseerde zij zich als GZ psycholoog-BIG, kinder- en jeugdpsycholoog NIP en EMDR-therapeut VEN. Ook is zij geregistreerd supervisor Kinder- en jeugdpsycholoog bij het NIP. Ze is trainer/schooladviseur en werkt als speltherapeut in het speciaal onderwijs. Sinds 2011 heeft spreker Corry Wolters een eigen praktijk.

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Spreker Corry Wolters heeft zich vooral verdiept in oplossingsgericht werken, hoogbegaafdheid en traumabehandeling bij kinderen. Ze is auteur van een programma sociale vaardigheden voor jonge kinderen en van het boek ‘Oplossingsgericht aan het werk met kinderen en jongeren’.

Corry Wolters heeft veel ervaring in het geven van trainingen en lezingen op het gebied van communiceren met kinderen en pubers, oplossingsgericht werken bij probleemgedrag (positief opvoeden) en hoogbegaafdheid. Ook heeft zij scholen begeleid bij het invoeren van de supportgroep, een oplossingsgerichte aanpak bij pesten. In haar werk staat veerkracht, benutten van eigen talenten en persoonlijke groei van kind en jongere centraal.

In onderwijs en hulpverlening zijn veel mensen vaak gericht op problemen en tekorten. Ze hebben daarbij de illusie dat je door veel te weten over het probleem dichter bij de oplossing komt. Bij oplossingsgericht werken zoeken we echter naar de uitzonderingen op het probleem, de successen die al zijn gerealiseerd en welke eigen hulpbronnen je in huis hebt om problemen aan te pakken. Oplossingsgericht werken kijkt vooruit, naar de gewenste toekomst. Het is een positieve en krachtige manier om verandering bij mensen te bewerkstelligen en om vanuit aanwezige talenten te werken aan groei en ontwikkeling. In haar lezingen is spreker Corry Wolters op zoek naar de verbinding tussen kenniskaders en de ervaringen in de dagelijkse praktijk. Ze geeft lezingen voor ouders, docenten en professionals in de hulpverlening.

  Lezingen van spreker Corry Wolters

  • Talentontwikkeling/ hoogbegaafdheid
  • Oplossingsgericht werken met kinderen en jongeren (op school en in de hulpverlening)
  • Positief opvoeden
  • De supportgroep: een oplossingsgerichte werkwijze bij pesten op school
Gerelateerde sprekers

Corry Wolters geeft lezingen over de volgende onderwerpen: