Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Spreker Joël Aerts spreekt, schrijft en adviseert over leiderschap en leiderschapsontwikkeling

Joel Aerts

Joël Aerts

Als spreker en organisatieadviseur inspireert spreker Joël Aerts anderen op gebied van Leiderschapsontwikkeling.

Tarieven en beschikbaarheid
Joël Aerts

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Joël

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Interviews icon

Artikelen

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

Tijdens zijn werk voor een internationale non-profit organisatie leidt spreker Joël Aerts teams in meer dan 10 verschillende ontwikkelingslanden. Al snel komt hij er achter dat het succes van deze teams voor een groot gedeelte afhangen van zijn eigen leiderschap. Om zijn leiderschapsontwikkeling te versnellen leest hij een jaar lang een leiderschapboek per week. Een hels karwei! Zijn groei als leider versnelt en al snel wordt hij ook gevraagd om intern trainingen te verzorgen binnen de organisatie. Niet veel later gaat Joël ‘terug naar school’. Hij studeert International Business & Management en studeert Cum Laude af met een onderzoek naar de ontwikkeling van authentiek leiderschap bij twee multinationals.

Ontwikkel je leiderschap

 • Tijdens een lezing van Joël krijgt het publiek eerlijke antwoorden die wetenschappelijk onderbouwd zijn. Joël koppelt graag de theorie aan de praktijk waarbij het resultaat altijd voorop staat. In zijn presentaties combineert hij inspiratie en inhoud.
 • Joël Aerts werkt  evidence-based. Hij baseert zijn presentaties op gedegen onderzoek en praktijk ervaring op gebied van leiderschapsontwikkeling.
 • Met veel energie, een gezonde dosis en scherpe inhoud boeit Joël van begin tot eind.

Leiderschap en leiderschapsontwikkeling

Als spreker en organisatieadviseur inspireert spreker Joël Aerts anderen op gebied van Leiderschapsontwikkeling. Hij is auteur van het boek ‘Ontwikkel je leiderschap’ – 14 krachtige principes voor het versnellen van je leiderschapsontwikkeling en die van je medewerkers. Het boek stond vrijwel direct hoog in de lijst met best verkochte managementboeken op managementboek.nl. Samen met managementauteur Ben Tiggelaar schreef Joël de bestseller MBA in één dag – Meters managementboeken brengt spreker Joël Aerts samen met Ben Tiggelaar terug tot de essentie. Ook maken ze samen de MBA in één dag CD-box I & II. Waarin zonder franje de beste lessen van de belangrijkste managementdenkers worden gepresenteerd.

Bekijk de lezingen van Joël Aerts
Lezing van Joël Aerts

Leiderschap: wat je echt moet weten (en doen)!

De categorie ‘Management & Leiderschip’ op Amazon.com beslaat meer dan 350.000 boeken! Terwijl de meeste managers nog niet eens aan één leiderschapsboek per jaar toekomen. Dat vraagt om een strenge selectie. Welke ideeën op het gebied van leiderschap zijn echt de moeite waard? Joël schept orde in deze chaos en bespreekt in hoog tempo en met veel praktijkvoorbeelden de beste ideeën van de belangrijkste leiderschapsdenkers van toen en van nú.

Alle belangrijke thema’s komen aan bod en geflankeerd door super praktische tips die je vandaag nog in de praktijk kunt brengen.

Lezing van Joël Aerts

Versnel je leiderschapsontwikkeling

Leiderschap is hot! Maar hoe ontwikkel je het eigenlijk? Is het geboren of aangeleerd? Een kunstvorm of wetenschap? Heeft het vooral te maken met wie je bent of juist meer met wat je doet? Wie zijn leiderschap wil ontwikkelen, zal zelf de regie moeten nemen. Maar waar begin je? En welke aanpak is het meest effectief?

Leiderschapsontwikkeling doe je niet in een paar uur of een paar dagen. Maar er zijn wel degelijk methodes waarmee je het proces kunt versnellen en verbeteren.

Eerlijke antwoorden en praktische handvatten rond één van belangrijkste onderwerpen van dit moment: leiderschapsontwikkeling.

Video Joël Aerts

Uitblinken kun je alleen op basis van je sterke punten

Video Joël Aerts

Goede feedback nodig? Haal het zelf op

Video Joël Aerts

Actie: Elke dag een stapje naar het doel

Bekijk de lezingen van Joël Aerts
28.05.2019

Alles over leiderschapsontwikkeling

"Wees jezelf, de rest is al bezet. Het is een cliché, maar geen slecht advies."

Een veelgestelde vraag is welke competenties horen bij succesvol leiderschap. Is er zoiets als een talent wat men in zich moet hebben om succesvol leiderschap mogelijk te maken?
De afgelopen 15 jaar wordt er steeds vaker onderzoek gedaan naar de erfelijkheid van leiderschap. Door het vergelijken van tweelingen kunnen onderzoekers berekenen wat de rol is van erfelijkheid en wat de rol is van de omgeving. Wat blijkt? Ongeveer 30% van leiderschap is erfelijk bepaald. De overige 70% wordt vormgegeven door omgevingsfactoren en natuurlijk de leider zelf. Het grootste gedeelte van je leiderschapspotentieel ligt dus niet opgesloten in je genen maar ligt gewoon te wachten tot jij er actief mee aan de slag gaat en hoe dit er uit ziet is voor iedereen anders. De inmiddels overleden management legende Peter Drucker zei het zo: “Sommige van de beste CEO’s waar ik mee heb gewerkt gedurende mijn 65 jarige adviescarrière waren geen stereotype leiders. Ze verschilde enorm van elkaar in persoonlijkheid, houding, waarden, sterke punten en zwakheden.” Leiders lijken dus niet op elkaar, het tegenovergestelde is waar, leiders zijn er in alle soorten en maten. Gelukkig maar.

Welke rol speelt authenticiteit binnen leiderschap?
Wees jezelf, de rest is al bezet. Het is een cliché, maar geen slecht advies.
Wil je op de lange termijn plezier en succes hebben in leidinggeven dan moet je authentiek zijn. Authenticiteit draait er om dat je je in je dagelijkse bezigheden ongehinderde gedraagt in overeenstemming met je echte ik. Het is net alsof je jezelf vergeet. Je bent open en onbevangen. En je bent heel even vergeten dat je indruk wilt maken op de wereld om je heen. Je bent gewoon jezelf zonder je het te realiseren.

Authentiek leiderschap bestaat uit twee delen. Jezelf kennen en jezelf zijn. Jezelf kennen betekend dat je een juist beeld hebt van wie je bent. Waar geloof je in? Wat zijn je waarden? Wat zijn je passies? Wat motiveert je? Jezelf zijn betekend dat je accepteert wie je bent en dat je echte ik laat zien in de dingen je doet en in hoe je ze doet.

Als leidinggevende is authentiek zijn extra belangrijk om de doodsimpele reden dat je in de schijnwerpers staat en dat er extra op je gelet wordt. Je ligt onder een vergrootglas. En wanneer je niet authentiek bent val je vroeg of laat door de mand. Abraham Lincoln zei het zo: “Je kunt alle mensen soms voor de gek houden en je kan sommige mensen altijd voor de gek houden, maar je kan niet alle mensen altijd voor de gek houden”. Het mooiste van authentiek leidinggeven blijft dat wanneer je jezelf vergeet, andere je juist gaan onthouden!

Waar komt jou passie voor leiderschap vandaan?
Hoe ik er bij kwam weet ik niet, maar ik had altijd gedacht dat leiderschap mij wel prima af zou gaan. Een beetje vanzelf. Niks is minder waar. Als jonge twintiger werkte ik voor een internationale ontwikkelingsorganisatie. Een organisatie met weinig geld en nog minder trainingsbudget. Ik leidde groepen naar derde wereldlanden. Tijdens deze werkstages maakte ze kennis met allerlei vormen van ontwikkelingswerk en leerde ze hoe het was om in een ontwikkelingsland te leven. Meestal gingen we voor drie maanden. Wekenlang hetzelfde eten, slapen op veel te dunne matjes, hoge tempraturen, weinig privacy en een brei aan verschillende culturen. Het is een prima recept om van de grootste schatjes echte monsters te maken. Het legde in ieder geval mijn gebrekkige leiderschapsvaardigheden keihard bloot.
Het was het startsein voor mij om mijn eigen leiderschap ontwikkelingstraject te starten. Zelf bedacht en uitgestippeld en ook enkel door mij gevolgd. Inmiddels ruim 10 jaar verder ben ik er nog steeds mee bezig. In mijn presentaties deel ik vaak mijn belangrijkste lessen en ervaringen. Zo kan je je eigen leiderschapsontwikkeling versnellen of misschien zelfs wel dat van een collega!

Wat kan het publiek verwachten tijdens een lezing?
In mijn lezingen en trainingen combineer ik inspiratie en inhoud. Inspiratie zorgt ervoor dat mensen in actie komen en geboeid raken, een gedegen inhoud zorgt ervoor dat er ook daadwerkelijk resultaten worden behaald. Ik werk dan ook evidence-based. Mijn presentaties zijn gebaseerd op gedegen onderzoek maar doordat ik veel humor en inspirerende voorbeelden gebruik in mijn presentatie blijven mensen van begin tot eind geboeid.

Bekijk de lezingen van Joël Aerts

Ontwikkel je leiderschap - 14 krachtige principes voor het versnellen van je leiderschapsontwikkeling en dat van je medewerkers

 • Hoe kun je je leiderschap het beste ontwikkelen?
 • Welke aanpak werkt echt en waar moet je op letten?
 • Hoe help je anderen bij het ontwikkelen van hun leiderschap?

Leiderschap is geen doel op zich. Het is slechts een middel. Een middel om het verschil te maken in je eigen leven, in je organisatie en in de wereld om je heen. Daarom is het waardevol om je leiderschap te ontwikkelen. Bij jezelf en bij anderen. ‘Ontwikkel je leiderschap’ is je persoonlijke gids bij het versnellen van jouw leiderschapsontwikkeling én die van anderen. Inspirerend, motiverend en ontnuchterend praktisch!

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Joël Aerts

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Joël Aerts geeft lezingen over de volgende onderwerpen