Loading content ...

Telefoon: +31 202 415 730

Bel ons voor vragen of advies
joost-plattel

Joost Plattel

Quantified Self - Data-Strateeg

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Joost Plattel

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Joost

Lecture icon

Lezingen

Tarieven en beschikbaarheid

In een tijd waarin technologie een steeds grotere rol gaat spelen ontstaan er meer vragen waar nog geen antwoord op is: Hoe gaan we om met privacy in een tijd waar steeds meer data verzameld wordt? Hoe verandert de ethiek als kennis binnen handbereik is en hoe ga je om met alle stromen aan informatie? Joost Pattel houdt zich graag bezig met dit soort vraagstukken.

De experimentele denkwijze van Joost kwam naar boven tijdens zijn studie Chemie. Hij ontdekte al snel dat hij het enorm naar zijn zin had achter een zuurkast. Maar al te vaak wilde hij zijn kennis delen en liep hij daarbij tegen oude paradigma’s aan. Is kennis nog macht in deze tijd? Gaat het meer om toegang dan bezit in het digitale tijdperk? Hoe maken we soep van alle data die we maken? Geboeid door deze vragen startte Joost zijn eigen ‘selftracking’ onderzoek: hij droeg een stappenteller, prikte bloed, logde zijn slaap en nog veel meer… en zo verzamelt hij enorm veel persoonlijke data! Zelfmeting in relatie tot gezond opgroeien en gezond ouder worden. Wegens zijn enorme interesse op dit vlak richtte hij de Quantified Self Community op.  

Inmiddels is de Quantified Self Community uitgegroeid tot een internationale groep met meer dan 75000 mensen. In 2012 opende het Quantified Self Institute aan de Hanze Hogeschool in Groningen. De netwerkorganisatie brengt studenten, docenten en onderzoekers van verschillende lectoraten en kenniscentra samen. Het instituut werkt aan uiteenlopende projecten aangaan met partners van buiten het onderwijs, zoals zorg- en onderzoeksinstellingen en het bedrijfsleven.

Joost Plattel heeft enorm veel verhalen over datagebruik die hij graag met zijn publiek deelt. Hij vertelt graag over de vele mogelijkheden die er zijn met data en illustreert dit mijn zijn eigen verzamelde materiaal. Hij laat zien hoe we technologie in toenemende mate in ons leven integreren, wat wie hier allemaal mee kunnen doen, en wat we hier van kunnen leren. 

Bekijk de lezingen van Joost Plattel
    • Big Data

    • Quantified Self

    • Digitalisering

    • Privacy

Vrijblijvend informatie over Joost Plattel

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Joost Plattel geeft lezingen over de volgende onderwerpen