Loading content ...

niels-t-hooft

Niels ’t Hooft

Hybride Schrijver - games en technologie

Schrijver, journalist, hoofdredacteur en spreker Niels ’t Hooft heeft een grote interesse in app’s en games, hij schrijft hier niet alleen over maar is ook betrokken bij de ontwikkeling en productie van games. Niels volgt de technologische veranderingen op de voet en is altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Als hybride schrijver doet spreker Niels ’t Hooft onderzoek naar digitaal schrijven, uitgeven en lezen. Momenteel ontwikkelt hij het appboek Geometry Girl, de opvolger van zowel zijn derde roman De verdwijners als app-experiment Toiletten. In deze app zijn onder meer bevindingen verwerkt over tekstweergave, immersie en lezersfeedback.

Voorheen werkte Niels jarenlang als gamejournalist, voor kranten, tijdschriften, websites en tv-programma’s. Nu draagt hij regelmatig bij aan games, als story director, copywriter en adviseur. Zijn opdrachtgevers zijn zo divers als Two Tribes (Toki Tori 2, RIVE) en het RIVM, waarvoor Niels een inventarisatie maakte van games rond het thema publieke gezondheid.

In zijn werk als hybride schrijver komen vrijwel al Niels’ interesses samen, waaronder de verhalende kracht van het geschreven woord, de dynamische technologie van games, en hoe werkprocessen tot creativiteit kunnen leiden. Hij spreekt graag over games, literatuur en alles daar tussenin.

  Voor een introductie van de hybride schrijver kun je deze TEDx-video bekijken:

  Onderwerpen

  • Geschiedenis van games
  • Ontwikkeling van games & apps
  • Het effect van gamen op de speler
  • Online marketing
  • Online society
Gerelateerde sprekers

Niels ’t Hooft geeft lezingen over de volgende onderwerpen: