Loading content ...

Telefoon: +31 202 415 730

Bel ons voor vragen of advies
Rob Fijlstra

Rob Fijlstra

Leiderschaps- en Organisatieontwikkeling

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Rob Fijlstra

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
About icon

Over Rob

Lecture icon

Lezingen

Tarieven en beschikbaarheid

Rob Fijlstra is een energiek, uitdagend en veelgevraagd spreker op gebied van leiderschaps- en organisatieontwikkeling. Als boardroom consultant, frisdenker, coach en facilitator van groepsprocessen is Rob altijd op zoek naar ongezien en, daardoor, ongebruikt potentieel. Als we beter leren ieders vernuft in te schakelen bij het oplossen van problemen, is bijna elk probleem oplosbaar. Hij gelooft daarom in change platforms, en veel minder in change programma’s. 

Spreker Rob Fijstra werkte 4 jaar voor de Universiteit van Amsterdam en daarna 12 jaar voor de Postbank (en haar rechtvoorgangers). Vanaf 1990 heeft Rob als partner bij AVOP gewerkt, een adviesgroep voor Organisatie Psychologie te Amsterdam. Zijn expertisegebieden waren daar leiderschaps- en organisatieontwikkeling. De afgelopen 14 jaar is Rob werkzaam binnen de netwerkorganisatie FijlstraWullings. Daarnaast is hij klankbord/coach, mediator, trainer, auteur en begeleider van werkconferenties.

Door een stevige bedrijfskundige oriëntatie is hij goed in staat gedrag te plaatsen in de gegeven context met de bijbehorende uitdagingen. In zijn aanpak is waardering voor wat er al gerealiseerd is een belangrijk uitgangspunt. Want de vraag wat er anders en beter kan, laat zich zoveel makkelijker beantwoorden als je het uitgangspunt waardeert. En daarnaast positief nieuwsgierig bent, naar wat er nog meer in het vat zit. Zowel individueel als collectief.

Spreker Rob Fijlstra heeft diverse boeken op zijn naam staan waar onder ‘Honesty, the Best Policy’ (2004), ‘Vandaag doen wat morgen nodig is’ (2014) en ‘Risicovreugde’ (2018).

Bekijk de lezingen van Rob Fijlstra

  Lezingen van spreker Rob Fijlstra

  Risicovreugde

  • Bij te veel organisaties is de aandacht gericht op wat mensen niet kunnen en niet mogen. Terwijl tegelijkertijd van iedereen verwacht wordt dat men gepassioneerd werkt en open staat voor verandering. Dit eten van twee walletjes is niet inspirerend en leidt tot afhaakgedrag of zelfs rampkramp. Dit zorgt voor stagnatie.
  • Tijdens een lezing over het gelijknamige boek “Risicovreugde”, geschreven door Rob Fijlsta en Leo van der Voort, weten de twee de verbinding te leggen tussen corporate finance en gedrag, tussen moreel kompas en het belang van economische waardecreatie. Waardecreatie en sociale psychologie op ooghoogte. Een kritisch pleidooi voor gedreven en gedurfd leiderschap. Inclusief tien spraakmakende cases over o.a. Ajax, Rabobank, Unilever, AkzoNobel en DSM. Met analyses over het bestuurlijk (on-) vermogen in deze bedrijven.
  • De lezing over Risicovreugde kunnen door Rob Fijlstra en Leo van de Voort verzorgt worden, als duo of alleen.
Vrijblijvend informatie over Rob Fijlstra

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Rob Fijlstra geeft lezingen over de volgende onderwerpen