Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants

Des Balentien

Veelzijdige en inspirerende ondernemer, spreker en artiest

Tarieven en beschikbaarheid
Des Balentien

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Des

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Tarieven en beschikbaarheid

You Gotta Believe

Des Balentien, geboren op 22 december 1988 op Curaçao, is een veelzijdige en inspirerende ondernemer, spreker en artiest. Haar levenspad is niet makkelijk geweest, vol met diepe dalen, maar mede dankzij haar lijfspreuken ́You Gotta Believe ́ en ‘Quitters Never Win, Winners Never Quit’, klimt ze deze dalen altijd weer uit en weet ze daarmee vele anderen te inspireren.

Balentien vertrekt als baby samen met haar ouders en oudere broer Inchomar naar Amsterdam. Hier groeit ze op in een gezin met verslaafde ouders en huiselijk geweld. Tot 4 oktober 1992 wonen zij in de Bijlmer, maar ook hun flat wordt getroffen door de Bijlmerramp en het gezin beland uiteindelijk in Amsterdam Noord. Door de lichamelijke en mentale mishandelingen vlucht haar moeder met de kinderen eerst naar Rotterdam, en vervolgens naar Limburg, Des is dan acht. Zij verblijven hier tijdelijk bij het Leger des Heils en uiteindelijk krijgen ze een woning in Heerlen. Wanneer Des twaalf is gaan ze terug naar Amsterdam, waar ze tot aan Des haar zestiende verblijven bij verschillende familieleden in alle stadsdelen van Amsterdam. Haar moeder hertrouwt en het gezin verhuist naar Indonesië,

Des komt een jaar later terug naar Amsterdam en haar moeder blijft in Indonesië. Tot haar eenendertigste woont ze in maar liefst eenendertig verschillende onderkomens, hierdoor kan Des zich makkelijk aanpassen en met veel verschillende mensen overweg. Tijdens deze tumultueuze jeugd glijdt haar broer steeds verder af in de criminaliteit. In 2013 overleeft hij ternauwernood een liquidatiepoging ondanks de vele kogels in zijn lichaam. In 2019 slaat het noodlot toe, nadat hij zijn laatste straf heeft uitgezeten en met zijn muzieklabel NoWayBack wil beginnen, wordt Inchomar Alexander Balentien alsnog vermoord.

Na een rouwperiode en een verwarrend Coronajaar besluit Des een boek te schrijven over haar leven: ‘Geen Weg Terug’, waarvan de titel een ode is aan haar overleden broer Inchomar. Het schrijfproces vormt een totale reset van haar welzijn, de afrekening met de erfenis van haar verleden en de ontdekking van haar eigen beleving van spiritualiteit. Het boek verschijnt in 2021. Deze reset is ook het startsein voor een brede uitbouw van haar ondernemerschap, inspiratieprojecten en Des Balentien de artiest.

Bekijk de lezingen van Des Balentien
Video van spreker Des Balentien

YouGottaBelieve | Des Balentien | [email protected]

Bekijk de lezingen van Des Balentien
Vrijblijvend informatie over Des Balentien

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: 030 80 80 884