Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants

Ontdek het talent bij jongeren om een mooie bijdrage aan de maatschappij te leveren

Rivelino Rigters

Inspirator, rapper, talentencoach, ervaringsdeskundige & spreker

Tarieven en beschikbaarheid
Rivelino Rigters

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Rivelino

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

Inspirerende rapper met een missie

Rivelino Rigters geeft het goede voorbeeld aan criminele jongeren en jongeren die die kant op dreigen te gaan doordat ze op straat of bij hun vrienden meer aansluiting vinden dan thuis. Door zijn eigen ervaringen weet hij als geen ander wat ervoor nodig is om uit een negatieve spiraal te komen. Rivelino is een voorbeeld en een inspiratie door te laten zien dat het ook anders kan. Hoe je voor jezelf kan kiezen en je talenten kan ontdekken en benutten, om op die manier een mooiere bijdrage te leveren aan de maatschappij.

Rivelino Rigters behoorde in zijn jeugd tot de criminele straatjongeren van Amsterdam. Door het vroegtijdig overlijden van zijn vader verloor Rigters tevens zijn rolmodel, waarna hij op het verkeerde pad raakte doordat hij op straat zocht naar begeleiding. Het gevolg was een gevangenisstraf op de jonge leeftijd van 13 jaar. Na enkele jaren van afwisselende periodes van detentie wist hij uiteindelijk met de juiste hulp een grote ommekeer in zijn leven te bewerkstelligen.

Redenen om spreker Rivelino Rigters te boeken

  • Rivelino Rigters zet mensen aan het denken door het doorbreken van taboes
  • Zijn verhalen zijn inspirerend, ontroerend en boeiend
  • Hij brengt muziek in zijn lezingen

Rigters stortte zich op het maken van muziek. Met zijn bezielende rapteksten weet hij mensen te raken. Daarnaast is het begeleiden van jongeren bij hun zoektocht naar hun talenten zijn passie geworden. Bovendien gaat hij niet voorbij aan de familieleden en hun problemen wanneer een van hen op het verkeerde pad dreigt te belanden. In zijn boek ‘Bloedband’ verwoordt hij de verhalen van de jongeren en hun familieleden op eerlijke en openhartige wijze. Hiermee creëert Rigters begrip voor de menselijke gevoelens die normaal onbesproken blijven.

Bekijk de lezingen van Rivelino Rigters
Lezingen van spreker Rivelino Rigters

De taboedoorbrekende lezingen van Rivelino Rigters

Rivelino Rigters durft maatschappelijke vooroordelen te benoemen en weet ze vervolgens positief om te buigen. Aan de hand van zijn eigen verhalen en die van anderen laat hij zien dat de achtergrond vrijwel overal gelijk is: het zijn mensen die met veel pijn en moeite hun weg zoeken in een hectische maatschappij. Door middel van motiverende lezingen verschaft Rigters nieuwe inzichten aan zowel criminele jongeren als hun familieleden en hun begeleiders.

De zienswijze van Rigters is een waardevolle aanvulling op de theoretische kennis van professionele hulpverleners in de verschillende sectoren van de jeugdzorg. Zijn lezingen vormen zonder twijfel een meerwaarde voor instellingen waar jongeren verblijven evenals voor de begeleiders van deze jongeren. Tevens kan Rigters een gemeente die veelvuldig met criminele jongeren te maken heeft alternatieve ideeën bieden om met dit soort problemen om te gaan.

Rigters bestrijdt criminaliteit met positiviteit, talent en muziek. Gedreven verspreidt hij middels zijn rapteksten een waardevolle boodschap die gericht is aan jongeren uit achterstandswijken.

Video van spreker Rivelino Rigters

Sfeerimpressie van een Rapworkshop door Blackrockstar ism Timon

Bekijk de lezingen van Rivelino Rigters

Bloedband - Verhalen over relaties in- en uit detentie

In zijn werk als talentcoach en rapdocent komt Rivelino vaak bijzondere mensen tegen met bijzondere verhalen. Verhalen van mensen die zich in de wereld van criminaliteit en gevangenissen begeven, soms tegen wil en dank, soms met een duidelijke keuze voor deze wereld. Hun verhalen deelt Rivelino in dit inspirerende boek dat een stem geeft aan hun die anders nooit gehoord worden.

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Rivelino Rigters

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884